ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην Τουρκία τους οκτώ πραξικοπηματίες

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην Τουρκία τους οκτώ πραξικοπηματίες

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην Τουρκία τους οκτώ πραξικοπηματίες

Μετά τις πιέσεις της Άγκυρας για την έκδοση των 8 στρατιωτικών που έφτασαν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και παραδόθηκαν στην Ελλάδα, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα αυτό θα γίνει αποδεκτό.

Οπως αρχικά μετέδωσε η Daily Sabbah και εν συνέχεια έγραψε και στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά (σ.σ. αμέσως μόλις ο κ. Κοτζιάς επέστρεψε από το ταξίδι του στη Μογγολία), ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι οκτώ πραξικοπηματίες θα εκδοθούν στην Τουρκία.

To tweet του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επικοινωνία με Κοτζιά

Νωρίτερα, το απόγευμα έφτασε στο υπουργείο εξωτερικών το επίσημο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης ώστε οι πραξικοπηματίες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μαζί με το ελικόπτερο που χρησιμοποίησαν, το ταχύτερο δυνατόν.

Έλληνες αξιωματούχοι πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στην ΕΡΤ πως »η Ελληνική πλευρά μίλησε για την επιστροφή του ελικοπτέρου με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. Για τους 8 συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Λαμβάνεται υπόψιν πάντως η κατηγορία που τους αποδίδεται. Κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας. Για απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας»Σχόλια