Κατέπεσε ελικόπτερο Aπάτσι στη Β. Ελλάδα-Σώοι οι δύο χειριστές (εικόνα)

Κατέπεσε ελικόπτερο Aπάτσι στη Β. Ελλάδα-Σώοι οι δύο χειριστές (εικόνα)

Ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε περίπου στις 09.00 το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ 2016». Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Ορφανού, στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

apache_in

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου περισυνελέγησαν ζωντανοί και μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου είναι άγνωστη και ερευνάται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Τι είναι η άσκηση «Σάρισα»

Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» και θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016. Η άσκηση πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η άσκηση η οποία θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.

 Σχόλια