EKTAKTO: Πέθανε ο Γιάννης Βόγλης

132 0

Έχασε σήμερα το πρωί την μάχη με τον θάνατο ο Γιάννης Βόγλης.

Ο Γιάννης Βόγλης νοσηλευόταν το τελευταίο καιρό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσα σε δυόμιση μήνες έκανε τρία χειρουργεία. Πριν μέρες οι γιατροί είχαν ενημερώσει για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, μέχρι που σήμερα κατέληξε.

Φιλμογραφία

• Ερόικα (1960)
• Οι υπερήφανοι (1962) …. Λιάκος Μπουρνόβας
• Η παγίδα (1962)
• Πετώντας με τον άνεμο (1963) … Κώστας
• Σταυραετοί (1963)
• Ο κράχτης (1964) …. Κώστας
• Επιτάφιος για εχρούς και φίλους (1965) …. Ιβάνοφ
• Βρώμικη πόλις (1965) ….. Μικές Λιάσκης
• Καταιγίδα (1965) …. Αλέξης Μικελής
• Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965) …. Σταύρος Ρούσος
• Το φυλαχτό της μάνας (1965) …. Στέλιος Παπαγεωργίου
• Το χώμα βάφτηκε κόκκινο (1965) …. Ρήγας Χορμόβας
• Ξεχασμένοι ήρωες (1966) …. Λεωνίδας
• Πετώντας με τον άνεμο (1966)
• Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)
• Έρωτες στη Λέσβο (1967)
• Ο 13ος (1967) …. Λουκάς
• Κορίτσια στον ήλιο (1968) …. βοσκός
• Οι άνδρες δε λυγίζουν ποτέ (1968) … Στέφανος Στεργίου
• Ραντεβού με μια άγνωστη (1968) …. Αλήξης
• Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) … Πετρής
• Ο μπλοφατζής (1969) …. Τζον Χάλαρης
• Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) …. ταγματάρχης Λόρενς
• Οι γεναίοι του Βορρά (1970) …. Νίκος Δεβερτζής
• Οι εγωισταί (1971) …. Βασίλης Καρράς
• Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) …. Δεν παίζει σ’ αυτό το έργο. Απλά εμφανίζεται για μια στιγμή.
• Φρενίτις (1971) …. Γκίμπσον
• Αέρα Αέρα Αέρα (1972) …. Πέτρος
• Ο βάλτος (1973) …. Βαγγέλης
• Όργια σε τιμή ευκαιρίας (1973) …. Στέφανος Ζαμάνο
• Καυγή γυναικών – A dream of passion (1978)
• Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927 (1980) …. ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος
• Πανικός στα σχολε’ια (1982) …. Γιάννης Μακρής
• Αντίστροφη μέτρηση (1984) …. Δημήτρης Μαρκουζής
• Γλυκειά πατρίδα (1986) …. Μαξ
• Το τάμα (2000) ….. Ανδρέας Χατζηανδρέας
• Η άλλη πλευρά του ανέμου – Beautiful people (2001) …. Βικτωρ
• Πολύ μιλάς …. πολύ κλαις (2007) …. αφηγητής
• Το σινεμά γυμνό (2010) …. ο ίδιος, Γιάννης Βόγλης
• Στο ξέσπασμα του φεγγαριού (2010) …. Μανώλης

Βιντεοταινίες

• Επιστροφή απ’ το χθες (1989)
• Η γοητεία του χρήματος (1988)
• Ο εφιάλτης (1987)
• Ο υπηρέτης μου κι εγώ (1988)
• Τρυφερές σχέσεις (1988)

Ελεύθερο θέατρο

• Κοριολανός (2005)
• Και καλά χριστούγεννα (2004)
• Η επιστροφή (2002)
• Μια πιθανή συνάντηση (2001)
• Ο Φερνάντο Κραπ μου έγραψε ένα γράμμα (1992)
• Ο καλός στρατιώτης Σβέικ (19??)
• Ο θείος Βάνιας (1989)
• Η νύχτα της κουκουβάγιας (1998)
• Η όγδοη γυναίκα του Κυανοπώγωνα (1971)
• Μις Μπα (1968)
• Πέερ Φκυντ (1967)

Τηλεοπτικό θέατρο

• Η αρκούδα (1972) ΥΕΝΕΔ
• Βάρκα δίχως ψαρά (1977) ΕΡΤ
• Εκάβη (1988( ΕΤ1

Τηλεόραση

• Της Αγάπης Μαχαιριά (2006-2007)
• Ακροβατώντας (2003)
• Η αγάπη ήρθε από μακρυά (2002)
• Κάτω απ’ την Ακρόπολη (2001)
• Έρωτας κλέφτης (2000)
• Σύνορα αγάπης (1999)
• Άγγιγμα ψυχής (1998)
• Ψίθυροι καρδιάς (1997)
• Ανατομία ενός εγκλήματος (1992-1995, επεισόδια Νύχτα τρόμου, Σόνια Κρίλοβιτς)
• Μια ζωή για την Έλσα (1995)
• Μοιραίο πάθος (1995)
• Τα Ψάθινα Καπέλα (1995)
• Το ασημένιο δηνάριο (1994)
• Ανατολικός άνεμος (1992)
• Τμήμα Ηθών (1992, επεισόδιο Μισή καρδιά)
• Άφρικα (1992)
• Η δίψα (1990)
• Ο επισκέπτης της ομίχλης (1990)
• Το μπουρίνι (1987)
• Μεθυσμένη πολιτεία (1981)
• Πέτρος και Παύλος (1981)
• Μόνο για εκείνη μη μου λες, (συμμετοχή στο βιντεοκλίπ των Πυξ Λαξ-Θεοδοσίας Τσάτσου)

Θέατρο

• Η άνοδος του Αρτούρο Ούι
• Λυσιστράτη – Δύσκολος
• Ο έφηβος
• Εκάβη
• Τρικυμία
• Πέρσες
• Ιφιγένεια εν Αυλίδι
• Οιδίπους επί Κολωνώ
• Φιλοκτήτης
• Πέερ Γκυντ
• Οι εχθροί
• Ο χορός του θανάτου
• Κοριολανός
• Καπετάν Μιχάλης
• Και καλά Χριστούγεννα
• Tiger Lillies



Join the Conversation