Ντόρτμουντ: Σε εξέλιξη οι έρευνες των γερμανικών αρχών

Ντόρτμουντ: Σε εξέλιξη οι έρευνες των γερμανικών αρχών

Φως στα κίνητρα της χθεσινής επίθεσης στο Ντόρτμουντ προσπαθούν να ρίξουν οι γερμανικές αρχές, μία μέρα μετά την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Λάνγκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος ανέφερε πως η αστυνομία «ξεκινάει από την υπόθεση» ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, που μόλις είχε ξεκινήσει για το στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Champions League.

«Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούριος, σημερινός», πρόσθεσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό», πρόσθεσε.

Πώς έζησε το «χτύπημα» ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Tον πανικό που έζησαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μέσα στο λεωφορείο κατά την ώρα της έκρηξης μετέφερε σε Έλλληνες δημοσιογράφους ο διεθνής αμυντικός της Ντόρμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αρχικά είπε ότι είναι καλά στην υγεία του όπως και οι άλλοι συμπαίκτες του με εξαίρεση τον τραυματισμό του Μαρκ Μπάρτρα. Από την έκρηξη έσπασαν τα παράθυρα του λεωφορείου, σύμφωνα με τον Παπασταθόπουλου, και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του στο χέρι.

Από την πρώτη στιγμή, ο Έλληνας διεθνής είπε όλη η ομάδα είναι αναστατωμένη από το συμβάν και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ανάμεσα στους παίκτες καθιστούσε πολύ δύσκολο να γίνει αγώνας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είπε στην οικογένειά του ότι η ομάδα ουσιαστικά σώθηκε από τα διπλά τζάμια ασφαλείας που είχε το λεωφορείο.

Το χρονικό

Αναβλήθηκε ο αγώνας του Champions League μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μονακό, καθώς λίγα χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο της γερμανικής ομάδας έγιναν τρεις εκρήξεις οι οποίες, μάλιστα, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή, του Μαρκ Μπάρτρα (ευτυχώς ελαφρύς).

Οι εκρήξεις έγιναν δίπλα στο πούλμαν της αποστολής της ομάδας, κι ενώ πλησίαζε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Πρόκειται φυσικά για ένα συμβάν που δεν έχει προηγούμενο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η UEFA αποφάσισε την αναβολή του ματς, που καλώς εχόντων θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 12/4 στις 19.45 ώρα Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλοι της Μονακό που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο και έμαθαν το συμβάν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Μπορούσια.

 Σχόλια