Εκτέλεση ιρακινού εικονολήπτη στη Μοσούλη από τους τζιχαντιστές με την κατηγορία της κατασκοπείας

Εκτέλεση ιρακινού εικονολήπτη στη Μοσούλη από τους τζιχαντιστές με την κατηγορία της κατασκοπείας

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έναν εικονολήπτη τον οποίο κατηγόρησε για κατασκοπεία στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ που βρίσκεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στα χέρια των τζιχαντιστών, έκαναν σήμερα γνωστό αξιωματούχοι και συνάδελφοι του νεαρού δημοσιογράφου.

Ο Τζάλα αλ-Αμπάντι είχε απαχθεί από το σπίτι του στις 4 Ιουνίου ενώ είχαν κατασχεθεί το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του. Σκοτώθηκε την Τετάρτη από εκτελεστικό απόσπασμα αφού δικάσθηκε από δικαστήριο του ΙΚ.

Ένας πρώην αξιωματούχος της ασφάλειας της περιοχής και μια ιατρική πηγή επιβεβαίωσαν τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Πατέρας δύο παιδιών, ο νεαρός άνδρας είχε γεννηθεί το 1988 και εργαζόταν για ένα τοπικό κανάλι πριν το ΙΚ καταλάβει τη Μοσούλη, στις 10 Ιουνίου 2014. Εγκατέλειψε τότε την πόλη, όμως «υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Μοσούλη για προσωπικούς λόγους», δήλωσε πρόσωπο που γνώριζε τον δημοσιογράφο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Τζάλα αλ-Αμπάντι συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει και πάλι από τη Μοσούλη και κατηγορήθηκε από το ΙΚ ότι «διαρρέει πληροφορίες» για την τζιχαντιστική οργάνωση στον εθνικό Τύπο.

Το ΙΚ έχει δολοφονήσει πολλούς δημοσιογράφους στη Μοσούλη, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή. Ο Μοχάμεντ αλ-Μπαγιάτι, επικεφαλής του Δικτύου Μέσων Ενημέρωσης της Νινευή, ενός μικρού τοπικού συνδικάτου, καταδίκασε την εκτέλεση του αλ-Αμπάντι και κάλεσε τον ΟΗΕ να στηρίξει τις οικογένειες των δολοφονημένων δημοσιογράφων.Σχόλια