Εκτέλεση ομήρων ανακοίνωσε το ΙΚ – «Πώς και γιατί βάλαμε βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος» (φωτό)

Εκτέλεση ομήρων ανακοίνωσε το ΙΚ – «Πώς και γιατί βάλαμε βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος» (φωτό)

Στην εκτέλεση δύο ακόμη ομήρων, ενός Κινέζου και ενός Νορβηγού, προχώρησε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση, αναρτώντας μάλιστα φωτογραφίες που απεικονίζουν, όπως υποστηρίζει, τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν».

1

«Εκτελέστηκαν αφότου εγκαταλείφθηκαν από τα άπιστα έθνη και οργανώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η λεζάντα των Ισλαμιστών σε μια από τις φωτογραφίες.

2

Ακόμη, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρθηκε και στην κατάρριψη του ρωσικού Airbus, λέγοντας ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στην χερσόνησο του Σινά, αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά του όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Επίσης, το ΙΚ αποκάλυψε ότι έκρυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος, αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

kout1

Παράλληλα, το περιοδικό Dabiq, δημοσίευσε σήμερα μία φωτογραφία, στην οποία, σύμφωνα με το ΙΚ, εμφανίζεται η βόμβα που ευθύνεται για τη συντριβή του Airbus.

Στην εικόνα διακρίνεται ένα κουτί αναψυκτικού καθώς και μία συσκευή που περιγράφεται ως πυροκροτητής. Πρόκειται, όπως φαίνεται, για έναν απλό «μηχανισμό» ο οποίος χωράει ολόκληρος μέσα σε ένα κουτάκι αναψυκτικού, ο οποίος σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ενεργοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου.

Το ΙΚ δημοσίευσε και φωτογραφίες διαβατηρίων, υποστηρίζοντας ότι ανήκουν σε θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει επαληθευτεί η αυθεντικότητα των παραπάνω φωτογραφιών.Σχόλια