Έκτο «όχι» στην αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη – Χείμαρρος στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγος του Ν. Ζήγρα

Έκτο «όχι» στην αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη – Χείμαρρος στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγος του Ν. Ζήγρα

Υπό κράτηση παραμένει η Βίκυ Σταμάτη, καθώς απορρίφθηκε για έκτη φορά από το δικαστήριο η αίτηση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε την εξαίρεση των μελών της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζουν την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό, βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας τους.

Από την πλευρά του, ο σύζυγός της, Άκης Τσοχατζόπουλος, ρώτησε το δικαστήριο γιατί απορρίφθηκε η αίτησή της, αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος, ενώ η κ. Σταμάτη έκανε λόγο για «αιχμαλωσία».

Νωρίτερα, η ίδια είχε πάρει το λόγο και είχε αναφερθεί στις συνθήκες κράτησής της στο ψυχιατρείο, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν προαυλίζεται, δικαίωμα που έχουν ακόμα και δολοφόνοι.

«Δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτα, για καμία πράξη, για κανένα λόγο και για κανένα αδίκημα. Όλοι έχουν στραφεί εναντίον μου για τους δικούς τους λόγους», κατέληξε.

Η αίτηση της κ. Σταμάτη για εξαίρεση όλου του δικαστηρίου θα κριθεί προσεχώς από αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό, ενώ η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Κατάθεση-«ποταμός» από την πρώην σύζυγο Ζήγρα

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε καταθέσει η πρώην σύζυγός του Νίκου Ζήγρα, Σόνια Λεοντοπούλου, η οποία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρώην συζύγου της και εξάδελφου του Α. Τσοχατζόπουλου, βάλλοντας τόσο την αξιοπιστία του ως προς τις αποκαλύψεις του για τα εξοπλιστικά, και μιλώντας παράλληλα για τη συμπεριφορά του απέναντί της.

«Η περίοδος που έζησα με τον Νίκο Ζήγρα ήταν η πιο μελανή της ζωής μου. Όπως οι Γερμανοί με το Χίτλερ έχουν το μαύρο στίγμα, έτσι ένιωθα και εγώ που ήμουν μαζί του», ανέφερε στο δικαστήριο η μάρτυρας και ενώ από τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου απουσίαζε ο Νίκος Ζήγρας.

«Μετά που χωρίσαμε κυκλοφορούσα στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω τι λέγανε από πίσω μου. Ευτυχώς που έγινε μετά η δίκη και απελευθερώθηκα. Πέρναγα έξω από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και αισθανόμουν ότι με κουτσομπολεύουν», είπε η κ. Λεοντοπούλου και προσέθεσε: «Κάποιοι άνθρωποι θα γνώριζαν ότι ο Ζήγρας έχει πάρει χρήματα, σίγουρα το ίδιο θα πίστευαν και για μένα».

Η μάρτυρας τόνισε ότι ο Ν. Ζήγρας λειτουργούσε ως «η ασπίδα προστασίας του Άκη Τσοχατζόπουλου» για να προσθέσει: «Αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει ένα υψηλό πρόσωπο. Από τον κ. Ζήγρα γνώρισα οχτώ ανθρώπους και οι οχτώ ή είναι η φυλακή ή είναι κατηγορούμενοι. Η μόνη που είμαι εκτός είμαι εγώ…».

Παράλληλα, η πρώην σύζυγος του Ν. Ζήγρα εξέφρασε αμφιβολίες ως προς την αξιοπιστία του Ν. Ζήγρα, ο οποίος στις καταθέσεις του έχει μιλήσει για την διακίνηση μαύρου χρήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζούσα μέσα σε ένα ψέμα. Όταν σε μένα που του συμπαραστάθηκα τόσο πολύ στο θέμα της υγείας του δεν είπε την αλήθεια, έχω πολλές αμφιβολίες για τα όσα είπε μετά. Δεν ξέρω αν είναι γενικώς ψεύτης, εμένα πάντως μου έλεγε πολλά ψέματα».

Η κ. Λεοντοπούλου ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο πως δεν περίμενε ποτέ ο Ν. Ζήγρας να μιλήσει εις βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου, ενώ μιλώντας για τη ζωή της Β. Σταμάτη και του πρώην υπουργού, τη χαρακτήρισε πλουσιοπάροχη. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά πως ο Ν. Ζήγρας είχε νοικιάσει ένα τζετ στο όνομά του, προκειμένου το ζεύγος Τσοχατζόπουλου να μεταβεί στη Σαρδηνία για διακοπές.

Ακόμη, η μάρτυρας είπε ότι με τη Βίκυ Σταμάτη είχε συναντηθεί συνολικά επτά φορές. «Αρνήθηκα τέσσερις προσκλήσεις της κ. Σταμάτη, η μία εκ των οποίων ήταν για την παρουσίαση του βιβλίου της – δεν είμαι αυτού του στιλ άνθρωπος. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ζούσε, ήταν πολυτελέστατος», ανέφερε η κυρία Λεοντοπούλου και αναφέρθηκε μάλιστα και σε μία από τις εμπειρίες της που είχε σε κοινό ταξίδι της με τη ζεύγος Τσοχατζόπουλου.

«Ήμασταν σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη και εκεί είχαν κάτι ποτήρια που στέκονται πλαγίως. Είπα εγώ ότι με εκνευρίζουν γιατί έβλεπα ότι το νερό θα χυθεί. Τότε, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε «Βίκυ μου, έχουμε κι εμείς τέτοια». Και τότε εκείνη του απάντησε: «Μα, αγάπη μου, τα δικά μας είναι Μπακαρά».

Η κ. Λεοντοπούλου συνέχισε λέγοντας για τη Βίκυ Σταμάτη πως είχε χαστουκίσει μια Φιλιππινέζα υπηρέτρια της, την οποία η ίδια είχε κρύψει στο σπίτι της. «Της είχε πάρει και το διαβατήριο» είπε.Σχόλια