Εκτός capital controls όποιος επιστρέψει τα χρήματά του στις τράπεζες

Εκτός capital controls όποιος επιστρέψει τα χρήματά του στις τράπεζες

Σε άλλο ένα βήμα χαλάρωσης των capital controls για επιχειρήσεις, φοιτητές, στρατευμένους και πολίτες προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πάρει ΦΕΚ η νέα υπουργική απόφαση που θα προβλέπει μία ακόμη χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων με βασικότερο «ατού» ότι οι πολίτες και επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα κρατούν μετρητά εκτός τραπεζών και αποφασίσουν να τα επιστρέψουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα μπορούν να τα αποσύρουν όποια στιγμή θέλουν.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υφίστανται τον περιορισμό του ημερήσιου ορίου ανάληψης των 60 ευρώ ή των 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα, αλλά θα μπορούν να «σηκώσουν» όποιο ποσό από τα χρήματα αυτά ανά πάσα στιγμή. Αν για παράδειγμα κάποιος επιστρέψει στον λογαριασμό του 5.000 ή 10.000 ή 50.000 ευρώ, θα μπορεί όποτε επιθυμεί να κάνει ανάληψη μέρους ή το σύνολο του ποσού.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών εντός Ελλάδας από φοιτητές εσωτερικού και στρατευμένους προκειμένου να μεταφέρουν σε αυτούς κάθε μήνα ποσό έως 2.000 ευρώ.Σχόλια