Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο η ομάδα στίβου της Ρωσίας – Η απόφαση αφορά σε πάνω από 4.000 αθλητές

Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο η ομάδα στίβου της Ρωσίας – Η απόφαση αφορά σε πάνω από 4.000 αθλητές

Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο θα μείνει η εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας, αφού η IAAF δεν προχώρησε σε άρση της τιμωρίας αποκλεισμού, που είχε επιβληθεί αρχικά μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο, λόγω των σκανδάλων ντόπινγκ στον ρωσικό αθλητισμό.

Αναλυτικότερα, αρχικά ο αποκλεισμός της IAAF ήταν προσωρινός, με την προϋπόθεση πως οι Ρώσοι θα τηρούσαν τα προαπαιτούμενα που είχαν προβλεφθεί, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ, με τους Ρώσους να αποτυγχάνουν να εναρμονιστούν με τον κώδικα αντιντόπινγκ της IAAF, με αποτέλεσμα η παγκόσμια ομοσπονδία να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού που τους έχει επιβάλει.

Σημειώνεται ότι η ποινή αφορά σε 4.027 Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

«Έγινε πρόοδος, αλλά το πρόγραμμα αντιντόπινγκ της ρωσικής ομοσπονδίας δε μπορεί να γίνει αποδεκτό» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου ενώ ο Νορβηγός Ρούνε Άντερσεν σημείωσε ότι η Ρωσία απέχει 18 με 24 μήνες από το να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι εξετάζεται ειδικός κανονισμός, ώστε να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο οι «καθαροί» αθλητές.

 Σχόλια