Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ: Έξι νεκροί & τουλάχιστον 50 τραυματίες – Εικόνες χάους από το σημείο

Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ: Έξι νεκροί & τουλάχιστον 50 τραυματίες – Εικόνες χάους από το σημείο

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν, οχτώ εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από τον εκτροχιασμό τρένου της δημόσιας εταιρείας σιδηροδρόμων Amtrak, κοντά στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

4

2

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Amtrak, 238 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 188 που εκτροχιάστηκε, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.

3

Το τρένο είχε αναχωρήσει στις 19:10 (τοπική ώρα) από το Union Station της Ουάσινγκτον και θα περνούσε περίπου δύο ώρες αργότερα από τη Φιλαδέλφεια. Τελικά, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το τρένο εκτροχιάστηκε σε σημείο που οι γραμμές έστριβαν στη συνοικία Πορτ Ρίτσμοντ, βόρεια του κέντρου της Φιλαδέλφειας κατά μήκος του ποταμού Ντέλαγουερ.

5

6

Μάλιστα, έξι από τα βαγόνια του τρένου βγήκαν εντελώς από τις γραμμές, με τις φωτογραφίες από το σημείο να σοκάρουν, παρουσιάζοντας μια άμορφη μάζα μετάλλων. Αρκετά από τα υπόλοιπα βαγόνια ανατράπηκαν.

8

Μιλώντας για το δυστύχημα, ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, δήλωσε ότι δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του κάτι παρόμοιο, συμπληρώνοντας: «Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος».Σχόλια