Ελεύθεροι οι Κουρτάκης- Τζένος – Στις 13 Ιανουαρίου η δίκη (βίντεο)

Ελεύθεροι οι Κουρτάκης- Τζένος – Στις 13 Ιανουαρίου η δίκη (βίντεο)

Τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ζήτησαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης, και ο αρχισυντάκτης, Παναγιώτης Τζένος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους, και ανέλαβε τη δίκη για την Παρασκευή, και οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κουρτάκης και Τζένος θα δικαστούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο Γιάννης Κουρτάκης βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο ‘’Ελευθερία του Τύπου’’ δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα – Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ‘’Ελευθερία του Τύπου’’ θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζένος σημείωσε ότι «αυτές οι πρακτικές θυμίζουν Ερντογάν».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου. Με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές; Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τους:

Πηγή βίντεο: newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

‘Ας τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία’. Πως σχολίασε ο Π. Κουσουλός την σύλληψη Κουρτάκη-Τζένου

Συνελήφθη ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» μετά από μήνυση του Καμμένου

Σχόλια