Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη

Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη

Δεκτό έκανε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αποφυλακίσει την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση δύο φορές το μηνά σε Αστυνομικό Τμήμα, την αφαίρεση διαβατηρίου, την υποχρεωτική διαμονή της στη διεύθυνση που δήλωσε άλλα και την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της κυρίας Σταμάτη υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεθούν τα χρήματα της εγγύησης και για αυτό ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών προκείμενου να δουν τι μπορούν να κάνουν.

«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Να σημειωθεί πως η Βίκυ Σταμάτη είχε καταθέσει μέχρι σήμερα έξι συνολικά αιτήματα αποφυλάκισης, ωστόσο, κανένα δεν είχε γίνει δεκτό.

Τι ανέφερε στην αίτηση αποφυλάκισης

Στην αίτηση της η κα Σταμάτη ανέφερε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για παράταση της κράτησης της στο Δρομοκαΐτειο

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 2 Απριλίου -το ereportaz είχε αποκαλύψει- το γράμμα το οποίο οι αστυνομικοί είχαν βρει στο κελί δωμάτιο της στο Δρομοκαϊτειο και στο οποίο ανέφερε ότι «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της».

«Εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε», είπε στον δικηγόρος της, Φραγκίσκο Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος , εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.

Όπως σημειώνεται, το γράμμα απευθυνόταν στον σύζυγό της, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η τελευταία συνέντευξη της Βίκυς Σταμάτη είχε δοθεί στις 8 Απριλίου του 2015 στον Πέτρο Κουσουλό.

Εκεί η κα Σταμάτη είχε αναφερθεί στο πρωτοκλασσάτο πολιτικό στέλεχος που παρουσίαζε ως το πρόσωπο που «κρύβεται″ πίσω από την… κακοτυχία που κυνηγάει την ίδια και τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και στην πρώην τραπεζοκόμο του Δρομοκαϊτειου η οποία την φιλοξένησε τη νύχτα της μεγάλης «φυγής». 

H μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη της Βίκυς Σταμάτη στον Πέτρο Κουσουλό

Ολόκληρη η συνέντευξη της Βίκυς Σταμάτη στον Πέτρο Κουσουλό ΕΔΩ

 Σχόλια