Ελεύθερος (με ένα εκατομμύριο ευρώ) ο Ευσταθίου

106 0

Ένα επιπλέον εκατομμύριο μπήκε στον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου ή αλλιώς τον «λογαριασμό Μαλλή» από τις μίζες των εξοπλιστικών. Το συγκεκριμένο ποσό επέστρεψε ο επιχειρηματίας Π. Ευσταθίου ο οποίος απολογήθηκε για μέρος της υποθέσεως των Leopard 2. Για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο Π. Κατσής, πρώην στρατιωτικός, στους λογαριασμούς του οποίου βρέθηκε μίζα ύψους 3 εκατ. ευρώ προερχόμενη -κατά το κατηγορητήριο- από τον Ευσταθίου. 

Ο Π. Ευσταθίου απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς για την κατηγορία «παράνομων πληρωμών» στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τα θωρακισμένα άρματα μάχης Leopard.

Σύμφωνα με πληροφoρίες βασικό λόγο για την απελευθέρωσή του φέρεται να έπαιξε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κατέθεσε το πρωί ποσό σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ σε λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.

Το ποσό αυτό αποτελούσε, σύμφωνα με την κατηγορία, μίζα προς απόστρατο συνταγματάρχη, ο οποίος προφυλακίστηκε πρόσφατα με την ίδια κατηγορία.

Ο Π. Ευσταθίου, σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχ. Δημητρακόπουλο, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές (μίζες) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: «Το ποσό των 965.748,57 ευρώ, που είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο στον συγκατηγορούμενό του, αφορούσε εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης προς αυτόν, γιατί τον θεωρούσε σαν γιο του και τον προόριζε ως διάδοχο της εταιρείας του. Επειδή – όμως – είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή, ο κ. Πάνος Ευσταθίου σήμερα κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίο ευρώ την ζημιά, που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως.
Τέλος, δημόσια, εκφράζεται η ευχή να συνεχίσει το έργο του ο Ανακριτής, κ. Γαβριήλ Μαλλής, γιατί με τις δικονομικές του ενέργειες έχουν ανακτηθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από διάφορους κατηγορούμενους για μίζες περίπου 45.000.000 ευρώ»Join the Conversation