Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Ελεύθερος με βραχιολάκι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) είναι από σήμερα ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στις μίζες των υποβρυχίων καθώς και στα χρήματα που διακινήθηκαν στην υπόθεση της Siemens.

Ο Ελβετός τραπεζίτης αποφυλακίστηκε καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι η προσωρινή του κράτηση πρέπει να αντικατασταθεί με κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

15644919_10206399411464544_138881845_n-gif
Ο δικηγόρος κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης

Τι δήλωσε στο eReportaz, ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης μιλώντας στο eReportaz δήλωσε ότι: «η ελληνική Δικαιοσύνη αναγνώρισε το γεγονός ότι συντρέχουν στο πρόσωπό του οι δικονομικές προϋποθέσεις και μετέτρεψε την κράτησή του στον Κορυδαλλό σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Όσβαλντ θα επανενωθεί με την οικογένειά του στην Ελλάδα μετά από 22 μήνες και θα δοθεί η ευκαιρία να προετοιμάσει την υπεράσπισή του για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν».

Ποιος είναι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Ο Ελβετός τραπεζίτης θεωρείται ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στις μίζες των υποβρυχίων καθώς και στα χρήματα που διακινήθηκαν στην υπόθεση της Siemens.

Ο τραπεζίτης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εντοπίστηκε το Πάσχα του 2015 στο Άμπου Ντάμπι, όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Αγγελής.

Προηγουμένως είχαν ζητήσει την έκδοσή του ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης, ενώ έχει παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάση το τελευταίο βούλευμα που εκδόθηκε και από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Όσβαλντ έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν την έκδοσή του στις ελληνικές Αρχές, ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής σε συνεργασία και με άλλους δικαστές κατάφερε να τον συλλάβει σε περιοχή τράνζιτ στο Άμπου Ντάμπι.Σχόλια