Ελεύθερος ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών Αλέκος Αγγελόπουλος για να …αποσυμφορηθούν οι φυλακές

Ελεύθερος ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών Αλέκος Αγγελόπουλος για να …αποσυμφορηθούν οι φυλακές

Συνελήφθη στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα το 2004 ως ο εγκέφαλος σπείρας που μετέφερε 5,5 τόνους κοκαΐνης και αρχικά καταδικάστηκε σε ισόβια. Επτά χρόνια αργότερα το Εφετείο  μετατρέπει την ποινή του σε 22 έτη «λόγω προτέρου εντίμου βίου» (!!!), για να αφεθεί τελικά ελεύθερος στα… 11 και ενώ ήδη υπάρχουν υπόνοιες για την επαναδραστηριοποίησή του στον χώρο των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο λόγος για τον Αλέκο Αγγελόπουλο ή αλλιώς τον… «έλληνα Εσκομπάρ» τον οποίο η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να αποφυλακίσει προκειμένου να αποσυμφορήσει τις φυλακές, ίσως για να έχουν χώρο για άλλα πραγματικά σοβαρά αδικήματα όπως οι οφειλές μεροκαματιάρηδων σε Δημόσιο και Ταμεία…

Ο Αλέκος Αγγελόπουλος συνελήφθη ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1, το 2004.

Από πέρυσι κατέθετε διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία απορρίπτονταν. Στα τέλη Ιουνίου 2015, ωστόσο, δυνάμει του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, αποφυλακίστηκε.

Είχε συλληφθεί στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είχε προηγηθεί ρεσάλτο ανοικτά του Γιβραλτάρ στο Africa 1, το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.

Πληροφορίες για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.

Ο Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα. Εκτός της καταδίκης για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, σε βάρος του Αγγελόπουλου σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.Σχόλια