Ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου για την υπόθεση των Leopard, αφού επέστρεψε στο Δημόσιο 1 εκατ. εύρω

Ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου για την υπόθεση των Leopard, αφού επέστρεψε στο Δημόσιο 1 εκατ. εύρω

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος απολογήθηκε για την υπόθεση των «παράνομων πληρωμών» στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τα θωρακισμένα άρματα μάχης Leopard.

Αναλυτικότερα, ο κατηγορούμενος, μεσάζων όπλων, μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικοί όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, και αφού κατέθεσε ποσό που φτάνει σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.

Το ποσό αυτό αποτελούσε, σύμφωνα με την κατηγορία, μίζα προς απόστρατο συνταγματάρχη, ο οποίος προφυλακίστηκε πρόσφατα με την ίδια κατηγορία.

Ο Π. Ευσταθίου, σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχ. Δημητρακόπουλο, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές (μίζες) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: «Το ποσό των 965.748,57 ευρώ, που είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο στον συγκατηγορούμενό του, αφορούσε εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης προς αυτόν, γιατί τον θεωρούσε σαν γιο του και τον προόριζε ως διάδοχο της εταιρείας του. Επειδή – όμως – είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή, ο κ. Πάνος Ευσταθίου σήμερα κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίο ευρώ την ζημιά, που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως.Τέλος, δημόσια, εκφράζεται η ευχή να συνεχίσει το έργο του ο Ανακριτής, κ. Γαβριήλ Μαλλής, γιατί με τις δικονομικές του ενέργειες έχουν ανακτηθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από διάφορους κατηγορούμενους για μίζες περίπου 45.000.000 ευρώ».Σχόλια