Ελεύθερος ο συλληφθείς ως παιδόφιλος στην Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος ο συλληφθείς ως παιδόφιλος στην Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά από συμφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, ο 24χρονος σπουδαστής του ΤΕΙ πληροφορικής ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία της παιδοφιλίας.

Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής έκριναν ότι ο 24χρονος «δεν είναι επικίνδυνος», ενώ ο ίδιος επικαλέστηκε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και είχε πέσει θύμα bullying όταν ήταν μικρός.

Οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι δεν μπορεί να τελέσει ξανά αδικήματα και η μόνη του υποχρέωση είναι να πηγαίνει μια φορά το μήνα στην ανακρίτρια για να ελέγχει εκείνη ότι πηγαίνει στον ψυχίατρο.

Ο 24χρονος συνελήφθη στις 2 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης βρέθηκε αρχείο παιδικής πορνογραφίας, ένα βίντεο 4,5 λεπτών φρίκης, στο οποίο έχει καταγραφεί ο 24χρονος σπουδαστής να ασελγεί σε δεκάχρονο παιδί.

Σοφή η απόφαση της Δικαιοσύνης, λέει ο δικηγόρος του 24χρονου παιδόφιλου

Ο δικηγόρος του 24χρονου που συνελήφθη για την υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, κ. Ευάγγελος Ζαμπίτης, δηλώνει ότι ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με μόνη υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στην ανακρίτρια και να εμφανίζει τα έγγραφα από τους ψυχιατρικούς ελέγχους που θα γίνονται.

Ο κ. Ζαμπίτης θεωρεί ό,τι αυτή η απόφαση είναι από τις πιο σοφές δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί και οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν άδικη. Ο νεαρός αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και αυτό συνετέλεσε στην λήψη αυτής της απόφασης.

Ο 24χρονος ομολόγησε την ύπαρξη παιδικού πορνογραφικού υλικού στον υπολογιστή του, αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν υπήρξε ποτέ και καμία ασελγής πράξη σε ανήλικο.

Στον υπολογιστή του και στον φάκελο με το πορνογραφικό υλικό απλά υπήρχαν και απλές φωτογραφίες με παιδιά από το στενό του περιβάλλον και αυτό ήταν το λάθος του που οδήγησε τους αστυνομικούς να υποπτευθούν ασέλγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος είναι συγκλονισμένος από όλα αυτά που ζει τις τελευταίες μέρες. Έχει τελειώσει πληροφορική. Είναι ένα παιδί «κλειστό», δεν έχει πολλούς φίλους και δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα ερωτικές σχέσεις.

Έχει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα που πηγάζουν από τα χρόνια της εφηβείας που υπήρξε θύμα bullying στο σχολείο. Ήταν από τότε ένα παιδί απομονωμένο από παρέες και έχει ζητήσει αρκετές φορές ψυχολογική υποστήριξη στο παρελθόν.
Σχόλια