Ελεγκτικό Συνέδριο: Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Θ. Αναστασιάδη- Καταλογίστηκαν 4.9 εκ. ευρώ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Θ. Αναστασιάδη- Καταλογίστηκαν 4.9 εκ. ευρώ

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης κατά απόφασης που του καταλόγιζε 4.9 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.gr προηγήθηκε μια θυελλώδης συνεδρίαση κατά την διάρκεια της οποίας τα μέλη του ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας είχαν διαφωνία ως προς την… μεταχείριση της υπόθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισήγηση ήταν «αθωωτική» για τον εκδότη καθώς προτεινόταν η απαλλαγή του από τον καταλογισμό, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της, δικαιολογούνταν τα ποσά.

Η νομική αυτή άποψη τελικά μειοψήφησε, ενώ υπέρ του καταλογισμού του ποσού στον εκδότη, τάχθηκε, μεταξύ άλλων, και η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κυρία Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Έτσι λοιπόν ύστερα από μια μακρόχρονη διαδικασία η υπόθεση έφτασε στο τέλος της. Υπενθυμίζεται ότι με αίτηση του ο γνωστός εκδότης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος, ύψους 4.973.500 ευρώ. Το ποσό αυτό είχε προκύψει από έρευνα που έγινε από τον Θ. Αναστασιάδη και τη σύζυγό του στην τράπεζα BNP Paribas στις 20 Ιουλίου 2007 ύψους 2.486.000 ευρώ, καθώς και στον προσωπικό του λογαριασμό που ανοίχτηκε αυθημερόν στην ίδια τράπεζα στις 23 Ιουλίου 2007, στον οποίο κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ. Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατέληξαν κατά πλειοψηφία στο συμπέρασμα ότι τα εν λόγω ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων και ως εκ τούτου καταλογίστηκαν σε βάρος του κ. Αναστασιάδη.

Σημειώνεται ότι στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης η δικογραφία έχει αρχειοθετηθεί. Σχόλια