Ελαιώνας: Στόχος η ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης των προσφύγων μέχρι την Τρίτη

Ελαιώνας: Στόχος η ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης των προσφύγων μέχρι την Τρίτη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον Ελαιώνα, προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν σταδιακά πρόσφυγες που μέχρι σήμερα βρίσκονται σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως.

Στόχος είναι να αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων την Κυριακή, και οι υπόλοιποι να έχουν μεταφερθεί έως την ερχόμενη Τρίτη.

Σημειώνεται ότι στο χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών της πρωτεύουσας. Μάλιστα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχαν στηθεί περί τα 48-50, ενώ έως το βράδυ αναμένεται να έχει τοποθετηθεί το σύνολο των 66 οικίσκων.

Τα συγκεκριμένα κοντέινερ είναι επιφάνειας 30 τ.μ., διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα, ενώ θα γίνει εγκατάσταση και κλιματιστικών.

Σε αυτούς τους χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά περί τους 400 πρόσφυγες, ενώ τυχόν πλεονάζον αριθμός προσφύγων θα εγκατασταθεί σε σκηνές.

Την ίδια ώρα κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέχρι το βράδυ, ή το αργότερο έως αύριο το πρωί να υπάρξει σύνδεση με νερό και ρεύμα, καθώς και να εξασφαλιστεί σύστημα αποχέτευσης.Σχόλια