Έληξε, χωρίς συμφωνία το Eurogroup

Έληξε, χωρίς συμφωνία το Eurogroup

Ολοκληρώθηκε, περίπου στις 17:30 ώρα Ελλάδος, χωρίς συμφωνία η… επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες και διεκόπη αρκετές φορές μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάσθηκαν το κείμενο προτάσεων των Θεσμών, καθώς και οι αντιπροτάσεις της Ελλάδας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου το Σάββατο για το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί μια συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα έως την 30ή Ιουνίου οπότε και ολοκληρώνεται το ελληνικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, δήλωσε πως η πόρτα είναι ανά πάσα στιγμή ανοιχτή ώστε η Ελλάδα να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τα του Eurogroup είπε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, ενώ εξήγησε ότι σήμερα συζητήθηκαν δύο κείμενα, αυτό της ελληνικής πλευράς και αυτό των Θεσμών.

«Το δικό μας κείμενο ήταν προσαρμοσμένο» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι «το καλό είναι ότι αρκετοί υπουργοί διαφώνησαν και με το κείμενο των Θεσμών».

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup είχε διακοπεί αρχικά λίγο πριν τις 17:00 ώρα Ελλάδος, για να ξεκινήσει και πάλι λίγα λεπτά αργότερα, και τελικώς να τελειώσει «για τώρα» όπως διευκρίνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Αρχικά, πηγές από τις Βρυξέλλες έκαναν λόγο για διάλειμμα επ’ αόριστον, ωστόσο, αυτό που μεταδίδουν ενημερωμένες πηγές από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενες Ευρωπαίους αξιωματούχους, είναι ότι οι υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup ζήτησαν μια καλύτερη πρόταση από την ελληνική πλευρά.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται να ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πορεία της διαπραγμάτευσης.Σχόλια