Έληξε ο συναγερμός στη Βάση Άντριους στο Μέριλαντ

Έληξε ο συναγερμός στη Βάση Άντριους στο Μέριλαντ

Έληξε ο συναγερμός στην Κοινή Βάση Άντριους στο Μέριλαντ των ΗΠΑ , όπως ανακοίνωσαν αξιωματικοί της Βάσης μέσω Twitter. Λίγο μετά, με ένα δεύτερο tweet, οι υπεύθυνοι της βάσης επισήμαναν ότι ο συναγερμός παραμένει σε ισχύ στο νοσοκομείο Malcolm Grow που βρίσκεται εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ξένα Μέσα μετέδιδαν ότι ένοπλος κυκλοφορεί ελεύθερος στη Βάση και είχε αποκλειστεί η πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Ταυτόχρονα οι αρχές απηύθυναν έκκληση στο προσωπικό να αναζητήσει καταφύγιο σε ασφαλείς χώρους.

«Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Malcolm Grow. Οι πρώτες μονάδες έχουν σπεύσει στο σημείο» επισήμαναν νωρίτερα αξιωματικοί της βάσης στο Twitter.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς ή θύματα.

Στον λογαριασμό της Βάσης στο Facebook, αξιωματικοί γνωστοποίησαν νωρίτερα ότι είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μια άσκηση με το σενάριο ενός ενόπλου που άνοιγε πυρ, «εντούτοις υπήρξαν πληροφορίες ότι εκτυλίσσεται μια κατάσταση όπου πραγματικά ένας ένοπλος κυκλοφορεί ελεύθερος» στο νοσοκομείο της βάσης.

«Λόγω της σοβαρότητας των πληροφοριών, οι υπεύθυνοι της βάσης ενεργούν προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού», τονιζόταν.

 Σχόλια