Ελλάδα 2016!  Ψυκτικός περιμένει τρία χρόνια να λάβει επαγγελματική άδεια

Ελλάδα 2016! Ψυκτικός περιμένει τρία χρόνια να λάβει επαγγελματική άδεια

Ακόμη μια απίστευτη ιστορία ενός εκ των χιλιάδων εργαζομένων που περιμένουν εναγωνίως την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος έρχεται στην δημοσιότητα , προκαλώντας αγανάκτηση για τους βραδυκίνητους γραφειοκρατικούς ρυθμούς της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost.gr τρία ολόκληρα χρόνια,όπως προέκυψε από έρευνα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, περιμένει ένας ψυκτικός από την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και η πολυπόθητη άδεια βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Αιτία η διαφορετική ερμηνεία από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και της Περιφέρειας για την ισοτιμία και την αντιστοιχία των σπουδών του.

Στην επιστολή της η κ. Παπασπύρου κάνει λόγο για τέρας της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, άνεργοι στην πλειοψηφία τους, να χρειάζεται να περιμένουν από 3-6 μήνες προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους ή να τους αναγνωριστούν τίτλοι σπουδών.

Μάλιστα επισημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται και το φαινόμενο (λόγω του νεοελληνικού μέσου;) της διαφορετικής μεταχείρισης και προτεραιότητας είτε αφορά στην αναγνώριση τίτλων σπουδών, την πιστοποίηση επαγγελματικών δικαιωμάτων ήη ακόμη και στην έκδοση επαγγελματικών αδειών (για ιδιωτικά σχολεία,φροντιστήρια κλπ).

Τέλος η γενική επιθεωρήτρια αναφέρεται και σε πλημμελή έλεγχο που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης απόιδιώτες (σχολεία,φροντιστήρια κλπ) που άπτονται σε ζητήματα λειτουργίας τους (επάρκεια διδασκόντων, ποιότητας και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, ποιότητας μαθησιακών αποτελεσμάτων κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ.

 

 

Σχόλια