Έλληνας συνελήφθη στην Τουρκία διότι μετέφερε 50 κιλά ηρωίνης

Έλληνας συνελήφθη στην Τουρκία διότι μετέφερε 50 κιλά ηρωίνης

Ένας Έλληνας από τη Ρόδο συνελήφθη και προφυλακίστηκε στην Τουρκία διότι επιχείρησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην Ελλάδα 50 ολόκληρα κιλά ηρωίνης. Ο λόγος για έναν 31χρονο που συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η σύλληψή του έγινε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Σε βάρος του 31χρονου Έλληνα ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές Αρχές, και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.

Ο 31χρονος, ισχυρίζεται ότι πράγματι θα ταξίδευε από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη και θα μετέφερε το αυτοκίνητο, το οποίο όμως γνώριζε ότι είχε μέσα πολύτιμους λίθους και σε καμία περίπτωση αυτήν τη μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών.

Ο 31χρονος, δια του συνηγόρου του Στέλιου Αλεξανδρή, έχει καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του. Η αίτηση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου από την αρμόδια δικαστική Αρχή της Τουρκίας.

 Σχόλια