«Εμφύλιος» στους αγρότες

«Εμφύλιος» στους αγρότες

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, προκειμένου να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή, αν και ανοίγει το δρόμο του διαλόγου με την κυβέρνηση, ωστόσο δημιουργεί ρήγμα ανάμεσα στα μπλόκα των αγροτών, με την αντιπροσωπεία να εκπροσωπεί μόνο μέρος αυτών.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν το κλίμα της συνάντησης της αντιπροσωπείας με την κυβερνητικό εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, πολύ ομαλό και ανθρώπινο, ενώ σημείωσαν ότι έγινε μια γενική συζήτηση για την κατάστασή τους και τα προβλήματά τους.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πρέπει να γίνει μια επεξεργασία και πως η κυβέρνηση θέλει να οργανωθεί ο διάλογος όσο πιο ουσιαστικά και αντιπροσωπευτικά γίνεται, και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Συγκεκριμένα, και όπως δήλωσε στο newsit.gr ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, δεν ήξερε καν πως θα πάνε οι συνάδελφοί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, γγ της Επιτροπής, Δημήτρης Δημογιάννης, σε δήλωση του μετά την επίδοση του κειμένου, σημείωσε ότι: «Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων», προσθέτοντας ότι με το πλαίσιο της Ένωσης «συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι όταν λένε οι αγρότες ότι θέλουν συζήτηση επί του κειμένου που κατέθεσαν σήμερα, είναι σαν να ζητούν ο διάλογος να γίνει από μηδενική βάση.

Ερωτηθείς αν δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, είπε ότι «τελεσίγραφο υπό την έννοια ότι «αύριο θα μας απαντήσετε αλλιώς θα κάψουμε την Ελλάδα», δε δίνουμε. Υπάρχει ένας εύλογος χρονικός ορίζοντας που περιμένουμε απάντηση, από εκεί και πέρα, όμως, και μέχρι να έρθει η απάντηση, το μήνυμα που παίρνουμε από όλους τους αγρότες της Ελλάδας είναι ότι εντείνουμε τις κινητοποιήσεις, κλιμακώνουμε τα μπλόκα και αυτό το μήνυμα πήραμε απ’ όλους τους αγρότες σήμερα: «τα τρακτέρ όλων των μπλόκων θα έχουν στραμμένες τις ρόδες προς την Αθήνα». Αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση. Άρα λοιπόν ο χρόνος τελειώνει».

Την ίδια ώρα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων συγκαλεί το απόγευμα γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.Σχόλια