Αιμίλιος Λιάτσος: Ποια δίαιτα τον έστειλε στο νοσοκομείο;

Αιμίλιος Λιάτσος: Ποια δίαιτα τον έστειλε στο νοσοκομείο;

;Ο Αιμίλιος Λιάτσος πέρασε πρόσφατα μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του την οποία όμως, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, κατάφερε να ξεπεράσει με πίστη, αφοσίωση στις οδηγίες των γιατρών του και θάρρος.

Σήμερα, ο Αιμίλιος Λιάτσος μιλάει για τις δύσκολες αυτές ημέρες αλλά και για τη δίαιτα που τελικά τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα στη συνέντευξη που παραχώρησε:
Το πρόβλημα στην υγεία σας προέκυψε έπειτα από μία δίαιτα που κάνατε;

Ναι. Εκανα μόνος μου μια δίαιτα, «την είδα» και επιστήμονας. Έκανα το εξής… μεγαλοφυές. Έτρωγα ένα καλό πρωινό. Ένα γεύμα την ημέρα, από Δευτέρα ως Παρασκευή έτρωγα μόνο κοτόπουλο με σαλάτα και το Σαββατοκύριακο κάτι άλλο.

Γύρω στις 10 το βράδυ έτρωγα μια σοκολάτα και όταν επέστρεφα στις τρεις η ώρα το πρωί από τη δουλειά με περίμενε μία φρουτοσαλάτα. Ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Μπορεί να χάνεις λίπος, αλλά χάνεις και μυϊκό ιστό.

Υπήρξαν στιγμές στο νοσοκομείο που φοβηθήκατε;

Το φιλοσόφησα, γιατί είδα τα πράγματα υπεράνω της καθημερινότητας.

Έχουν γίνει κάποιες έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι δημοσιογράφοι ανήκουν σε μία ευαίσθητη ομάδα, σε ό,τι αφορά την υγεία τους, λόγω στρες.

Είναι αλήθεια ότι κάνουμε ένα από τα επαγγέλματα με έντονο στρες, αλλά νομίζω ότι συμβαίνει και σε άλλες δουλειές. Τώρα, ας πούμε, που είδα από κοντά αυτό που ζουν οι γιατροί, κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαστε να μιλάμε.Σχόλια