Εμμένει στο σχηματισμό οικουμενικής ο Βασίλης Λεβέντης

Εμμένει στο σχηματισμό οικουμενικής ο Βασίλης Λεβέντης

Επιμένει  στις απόψεις του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης,  ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη στο Mega,  εκτίμησε ότι δεν μπορούν να μειωθούν οι  συντάξεις,  λόγω της πλειοψηφίας των 153 βουλευτών.

Ανέφερε ότι «Αν γίνει η οικουμενική, δεν θα φοβάται (σ.σ ο κ. Τςίπρας )». Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Real News ότι είναι όνειρα θερινής νυκτός τα περί οικουμενικής, ανέφερε ότι ενδεχομένως τον απορρόφησε η «πασοκική λογική» και ισχυρίστηκε: «Αυτός προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε 3% πριν τέσσερα χρόνια. Τελικά δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ που ήταν υπέρ των αυτοδυνάμων κυβερνήσεων,  απορρόφησε τον  ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν είναι αριστερός, αλλά πασοκτζής εφόσον θεωρεί αστείες τις συζητήσεις περί οικουμενικής, γιατί η Αριστερά πάντα τις θεωρούσε σοβαρές.

 

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι προτίθεται να επισκεφθεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και το νέο αρχηγό της ΝΔ ώστε να τους προτείνει οικουμενική. Εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης και «θα πετάξει τα βαρίδια».

 

Για το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι η  προσέγγιση που κάνει η κυβέρνηση,  είναι ίδια με του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, άρα δεν κάνει τίποτα κι επανέλαβε  την θέση του,  ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού λύνεται με την περικοπή των συντάξεων 80.000 πλουσίων και των τριπλών συντάξεων που αφορούν σε 330.000 περιπτώσεις.

 

 

 

Σχόλια