Εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα σε Αλέξη – Κυριάκο

Εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα σε Αλέξη – Κυριάκο

Μόλις 1 ώρα και 25 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέτοντας στο τραπέζι των συζητήσεων «καυτά θέματα»  όπως το ΕΣΡ αλλά και η στάση των δανειστών.

Με το κλίμα να διατηρείται ιδιαίτερα ψυχρό ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς, καθώς από την αρχή των συζητήσεων έγινε λόγος για διαφωνίες από την μεριά του προέδρου της ΝΔ, η τετ-α τετ συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, συνεχίστηκε σε ήπιους τόνους, με τον πρωθυπουργό να ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει με ποια πλευρά είναι σε ότι αφορά το ασφαλιστικό.

Μάλιστα στο τέλος της συνάντησης φαίνεται να ειπώθηκε πως «Καλώς έγινε αυτή η συνάντηση» και παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να σταματήσουν οι αναφορές για τους διορισμούς και να προωθηθούν συζήτησης σοβαρότερα θέματα.

Ο πόλεμος των διαρροών καλά κρατεί 

Σύμφωνα με διαρροές που σημειώθηκαν στο Μαξίμου κατά την διάρκεια της συνάντησης , πληροφορίες  κάνουν λόγο για μια σειρά προτάσεων εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα οι οποίες περικλείουν ζητήματα όπως το ΕΣΡ, το Δ.Ν.Τ και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διάψευση από ΝΔ

Στην σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, γίνεται εκτενέστατη αναφορά στα όσο ειπώθηκαν στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την ΝΔ, δεν ειπώθηκε τίποτα για ΔΝΤ, που σύμφωνα με διαρροές της κυβέρνησης ειπώθηκαν.

Παραθέτουμε αναλυτικά τι υποστηρίζει η ΝΔ ότι συζητήθηκε: 

• Στην παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.

 

• Στην απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων.

 

• Στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μιας «νέας μεταπολίτευσης»  και πρότεινε στον κ. Τσίπρα συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος. Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή». Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και έλαβε ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα.

Για το κρίσιμο για όλους τους Έλληνες θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο συνταξιοδοτικό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.

Εθίγη επίσης και το θέμα του ΕΣΡ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία. Εάν αυτό συμβεί ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι από τη δική του πλευρά θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού ήθους. «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθεια. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητούμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξετε κι εσείς. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά, χωρίς το λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε στις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε πεζός στο Μαξίμου συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, μεταξύ άλλων τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο. Τον πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

O Αλέξης Τσίπρας αφού συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του, δήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή του να παράσχει ανά πάσα στιγμή ενδελεχή και πλήρη ενημέρωση στα μεγάλα ζητήματα.

Ο πρωθυποιυργός αναγνώρισε την αξιωματική αντιπολίτευση ως θεσμικό πυλώνα κατά τον διάλογο που είχαν οι δύο άντρες στην αρχή της συνάντησής τους και συμφώνησαν αμφότεροι ότι είναι αναγκαία η μεταξύ τους επικοινωνία.

Aπό την μεριά του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τη διαφωνία που έχουν οι δύο πλευρές σε πολλά ζητήματα και αναγνώρισε ότι η διαφωνία θα παραμείνει, δηλώνοντας ωστόσο,ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει προσπάθεια συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

«Το νέο πολιτικό ήθος πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε τις δηλώσεις Τσίπρα -Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες:

Τι έγραψε ο Τσίπρας στο twitter για τη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη

«Ενημέρωσα σήμερα τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα τα ανοιχτά και φλέγοντα θέματα. Είναι ώρα, μια νέα γενιά πολιτικών, να αφήσει τη μικροπολιτική και να μιλήσει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία:

3c087cdff67e35ef022cf7bde6fbcf28

Μόνο στην Ελλάδα: Πέταξαν… κότα στο Μαξίμου

Το είδαμε και αυτό σε τούτη τη χώρα. Όταν όλοι περίμεναν την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, η Αυγή Βουτσινά, η οποία έχει χρόνιο ιστορικό με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέταξε μία κότα μέσα στο προαύλιο, αφήνοντας άφωνους δημοσιογράφους, οπερατέρ και αστυνομικούς.

Η γυναίκα φορούσε μία μπλούζα που έγραφε «Παριστάνετε τους κόκορες αλλά είστε κότες».

Δείτε τη φωτογραφία:

KOTAΣχόλια