Εμπόλεμη ζώνη η Ειδομένη – Σοβαρά επεισόδια και χρήση χημικών – ΦΩΤΟ

Εμπόλεμη ζώνη η Ειδομένη – Σοβαρά επεισόδια και χρήση χημικών – ΦΩΤΟ

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Ειδομένη με την περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, όταν ,μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ της ελεύθερης διέλευσης προς τη βόρεια Ευρώπη, οι πρόσφυγες κινήθηκαν μαζικά με σκοπό να περάσουν τα σύνορα προς τα Σκόπια.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ ήταν άμεση και  με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων απώθησαν τους πρόσφυγες προς την ελληνική πλευρά.

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να προσεγγίσουν τον φράχτη μεταξύ των δύο χωρών και πολλοί από αυτούς πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν διαρκώς με δακρυγόνα.

Ειδομένη: Επεισόδια στον φράχτη των συνόρων - Οι Σκοπιανοί έριξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Από το πρωί επικρατούσε ξανά αναβρασμός στον καταυλισμό της Ειδομένης. Αιτία το γεγονός ότι από χθες κυκλοφόρησε νέο φυλλάδιο, στην αραβική γλώσσα, το οποίο ξεσήκωνε για μία ακόμη φορά τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό, τους καλούσε να συγκεντρωθούν σήμερα, προκειμένου να επιχειρηθεί μαζικό πέρασμα των συνόρων.

«Σήμερα ή θα σπάσουμε τον φράχτη, ή θα πεθάνουμε», έλεγαν οι πρόσφυγες σύμφωνα με το RT, περιμένοντας με τα σακίδια στα οποία είχαν τα λιγοστά τους υπάρχοντα. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Σχόλια