Εμπρησμός σε χώρο που προοριζόταν για Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη νοτιοδυτική Γερμανία

Εμπρησμός σε χώρο που προοριζόταν για Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη νοτιοδυτική Γερμανία

Εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα σε χώρο ο οποίος προοριζόταν για Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων το νοτιοδυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου πλέον ανάλογες ενέργειες αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, με την τοπική κοινωνία στη μεγάλη της πλειονότητα να συντάσσεται με ακροδεξιές λογικές και να τοποθείται κατά των μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν βρισκόταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βερτχάιμ την ώρα της επίθεσης. Οι αστυνομικοί σημείωσαν ότι η είσοδος στο κτίριο είναι αδύνατη, εξαιτίας της φωτιάς.

Η επίθεση έρχεται την ώρα που το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) εκφράστηκαν υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για την παροχή ασύλου.

«Αυτοί που δεν κινδυνεύουν πρέπει να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν τη Γερμανία» σημείωσε η αντιπρόεδρος του CSU, Γκέρντα Χάσελφελντ, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.

«Πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες. Χρειαζόμαστε ενέργεια και πόρους για αυτούς που φεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις» σημείωσε.

 Σχόλια