Ένα αγοράκι 18 μηνών νεκρό από εμπρηστική επίθεση εβραίων εποίκων κατά σπιτιών παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Ένα αγοράκι 18 μηνών νεκρό από εμπρηστική επίθεση εβραίων εποίκων κατά σπιτιών παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Σε ένα πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα προέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εβραίοι έποικοι της Δυτικής Όχθης, όταν έβαλαν φωτιά σε δυο σπίτια μιας οικογένειας Παλαιστινίων με αποτέλεσμα, ένα αγοράκι μόλις 18 μηνών να βρει φρικτό θάνατο ενώ τα τέσσερα αδερφάκια του και οι γονείς του διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Η εμπρηστική επίθεση έγινε στο χωριό Ντούμα ενώ οι δράστες δεν δίστασαν να αφήσουν και την υπογραφή τους, ψεκάζοντας με γαλάζιο σπρέι το αστέρι του Ισραήλ και γράφοντας από κάτω τη λέξη «επίθεση».

_84591028_capture

Με την πράξη να βρίσκεται πλέον καταφανώς στο πεδίο του κοινού ποινικού εγκλήματος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις με τις οποίες καταδικάζει την ενέργεια χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «αποτρόπαια».

Πρόκειται για μια πράξη τρομοκρατίας από κάθε άποψη. Το Κράτος του Ισραήλ διατηρεί μια συγκεκριμένη σκληρή στάση κατά της τρομοκρατίας ανεξάρτητα από τους δράστες», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ένα tweet.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ονομάστηκε το όνομα του μωρού ήταν Ali Saad Daobasaμ, ενώ, ο πατέρας του, Saad, μητέρα, Reham και ο αδελφός, Ahmad, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Ναμπλούς.

Σε επίσημη δήλωση του εκπροσώπου των Δυνάμεων Άμυνας του Iσραήλ αναφέρεται πως, από την προκαταρκτική έρευνα προκύπτει ότι οι ύποπτοι μπήκαν στο χωριό τις πρώτες πρωινές ώρες βάζοντας φωτιά στα σπίτια και ψεκάζοντας γκράφιτι επάνω στους τοίχους, ενώ η Αστυνομία κάνει λόγο για προφανή εθνικιστικά κίνητρα.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου σε 500.000 ανέρχονται οι Εβραίοι που έχουν εγκατασταθεί με διάφορες πολιτικές πρακτικές σε περισσότερους από 100 οικισμούς οι οποίοι δημιουργήθηκαν από το 1967 όταν το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ο εποικισμός αυτός θεωρείται παράνομος, ωστόσο το ίδιο το Ισραήλ δεν το δέχεται.Σχόλια