Ένα τυχαίο τηλεφώνημα σε Ιταλό συνταξιούχο έσωσε τις ζωές εκατοντάδων μεταναστών στη Μεσόγειο

Ένα τυχαίο τηλεφώνημα σε Ιταλό συνταξιούχο έσωσε τις ζωές εκατοντάδων μεταναστών στη Μεσόγειο

Ένα τυχαίο τηλεφώνημα σε έναν Ιταλό συνταξιούχο, κατάφερε να σώσει τις ζωές εκατοντάδων μεταναστών που κινδύνευαν στη Μεσόγειο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, τα ξημερώματα της Τρίτης, το κουδούνισμα του τηλεφώνου ξύπνησε τον 66χρονο Ιταλό ο οποίος κοιμόταν αμέριμνος στο σπίτι του στη Ρώμη.

«Δεν καταλάβαινα λέξη, μου μιλούσαν στα αγγλικά, στα γαλλικά, δεν είχα ιδέα τι γύρευαν από εμένα τα χαράματα», αφηγήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα, λέγοντας ότι το τηλέφωνό του συνέχισε να χτυπά αδιάκοπα. Όλες οι κλήσεις προέρχονταν από τον ίδιο αριθμό, τον οποίο δεν γνώριζε.

Πιστεύοντας ότι πρόκειται για φάρσα, και αφού τους έκλεισε πολλές φορές το τηλέφωνο, ο 66χρονος αποφάσισε τελικά να καλέσει την αστυνομία.

Τελικά, οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι του κατάλαβαν, από ένα καινούργιο τηλεφώνημα, ότι οι άγνωστοι ζητούσαν βοήθεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί «Άκουσαν τη θάλασσα, τον άνεμο, τον θόρυβο της μηχανής του πλοιαρίου από το ακουστικό».

Άμεσα ενημερώθηκε η ακτοφυλακή, η οποία εντόπισε τελικά τους μετανάστες: επρόκειτο για πέντε υπερφορτωμένα πλοιάρια, με 600 ανθρώπους, που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Σικελία.

Ο άνδρας, ο οποίος τηλεφωνούσε από δορυφορικό τηλέφωνο, πληκτρολογούσε στην τύχη αριθμούς με τον κωδικό της Ρώμης, μέχρι που εντέλει του απάντησε ο 66χρονος.Σχόλια