Ένας Άγγλος μαζεύει λεφτά για να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας με αντάλλαγμα… μια χωριάτικη σαλάτα!

Ένας Άγγλος μαζεύει λεφτά για να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας με αντάλλαγμα… μια χωριάτικη σαλάτα!

Στοίχημα με τον εαυτό του ότι θα καταφέρει να λύσει το πρόβλημα με το χρέος της Ελλάδας, έχει βάλει ένας 29χρονος από το Γιόρκσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας, δίνοντας μια «νότα ευθυμίας» στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα.

Υπολογίζοντας ότι θα απαιτηθούν μόλις τρία ευρώ από κάθε Ευρωπαίο, ο Τομ ελπίζει να επαναφέρει και πάλι σύντομα την Ελλάδα στο δρόμο της ευστάθειας.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, ο 29χρονος δημιούργησε IndieGoGo σχετική σελίδα, και έχει ήδη συγκεντρώσει 161.309 ευρώ, μέσα δύο ημέρες, με 10.380 ανθρώπους να έχουν δώσει χρήματα για το σκοπό αυτό.

Αντ’ αυτών προσφέρει μια καρτ-ποστάλ με τον Αλέξη Τσίπρα σταλμένη από την Ελλάδα (3 ευρώ συν έξοδα αποστολής), μια φρέσκια σαλάτα με φέτα και λάδι (6 ευρώ συν έξοδα αποστολής), ένα μπουκάλι ούζο (10 ευρώ συν έξοδα αποστολής), ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί (25 ευρώ) -αν και το IndieGoGo δεν επιτρέπει τη διακίνηση αλκοολούχων οπότε θα αποσταλεί ισόποση επιταγή προκειμένου ο επενδυτής να αγοράσει το κρασί της επιλογής του -, διακοπές μιας εβδομάδας για δυο στην Αθήνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα (προς 5.000 ευρώ), ή τέλος την θερμή ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων σε όποιον δώσει για τον σκοπό ένα εκατομμύριο ευρώ!

«Η άποψη μου είναι πως πρέπει να επενδύσεις για να αναπτυχθεί κάτι, είτε αυτό είναι ένας άνθρωπος, είτε μια επιχείρηση είτε ένα έθνος», λέει ο Feeney. «Πιστεύω πως θα ήταν ωραίο να πει ο κόσμος «Έλα, μπορούμε να το λύσουμε αυτό»», προσθέτει.

«Βαρέθηκα να ανακυκλώνεται η ελληνική κρίση. Δεν κάνω απλά μια δήλωση, αυτή είναι μια πραγματική προσπάθεια να κάνω κάτι», είπε ακόμα ο 29χρονος, ο οποίος αν και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, αποφάσισε να βοηθήσει, και θεωρεί ότι ο στόχος του είναι απόλυτα ρεαλιστικός και εφικτός.Σχόλια