Ένας χρόνος από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Πόνος και σπαραγμός στο μνημόσυνο του – ΦΩΤΟ

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Πόνος και σπαραγμός στο μνημόσυνο του – ΦΩΤΟ

Ένας χρόνος ολοκληρώθηκε από το τραγικό φινάλε της ζωής του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σαν σήμερα άπαντες έχασαν τα ίχνη του, στήνοντας αστυνομία και  τοπικές αρχές, ανθρωποκυνηγητό για την εύρεση του.

Ξεκινώντας λοιπόν οι έρευνες και έχοντας διαρκέσει παραπάνω από ένα μήνα, στις 15 Μαρτίου, το Σελί Ρεθύμνου και τα Γιάννενα, ντύθηκαν στα μαύρα, καθότι λίγα μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή βρέθηκε το άψυχο σώμα του νεαρού  Κρητικού, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια και τους οικείους του.

Σήμερα λοιπόν, έχοντας ολοκληρωθεί ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν , η οικογένεια του νεαρού Γιακουμάκη , τέλεσε μνημόσυνο στο οποίο παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι.

Ελεύθεροι οι δράστες

Παρότι η υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλη συγκλόνισε το Πανελλήνιο λόγω των εξελίξεων που διαδεχόταν η μία την άλλη, οι υπαίτιοι παραμένουν ελεύθεροι . Ωστόσο οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ, με την δήλωση φίλου του Βαγγέλη να αποτελεί «γροθιά» στο στομάχι για την Γαλακτοκομική σχολή που δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για τον φοιτητή της ,παρότι είχε ενημερωθεί για τα βασανιστήρια του άτυχου Κρητικού : «Ο Βαγγέλης έσβηνε. Κατέβηκα στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα: πάνω είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε. Αν δεν το προσέξετε, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν»

Άνοιξε ξανά  ο φάκελος

Στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων συνεχίζεται το θρίλερ της υπόθεσης του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου σπουδαστή έλαβε την Παρασκευή από την τακτική ανακρίτρια τη διαβεβαίωση ότι οι πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν άμεσα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας που χειρίζεται το φάκελο Γιακουμάκη αναμένεται να περάσουν οι πρώτοι μάρτυρες οι οποίοι θα επιλέγουν και θα κληθούν να δώσουν κατάθεση προκειμένου να ρίξουν φως στον ανεξιχνίαστο θάνατο του 20χρόνου Κρητικού.

Μετά από πολλαπλές αναβολές και καθυστερήσεις, εξαιτίας του φόρτου των υποθέσεων που έχει αναλάβει η ανακρίτρια Ιωαννίνων, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Γιακουμάκη, κ. Δημήτρης Μπούκας, ευελπιστεί πως οι μάρτυρες που θα καταθέσουν θα δώσουν νέα τροπή στο θάνατο του Βαγγέλη και σύντομα η υπόθεση θα κλείσει με τους ενόχους να έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Τη δίκη τους δικαίωση επιζητούν και οι συγγενείς του σπουδαστή, οι οποίοι περιμένουν να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία και δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση ότι ο μικρός, χαμογελαστός Βαγγέλης δεν είναι πια κοντά τους.

«Δεν αλλάζει κάτι. Η ουσία είναι ουσία, η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα», εξομολογείται στο Newsit.gr ο κ. Γιώργος Βιδιαδάκης, θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Και δεύτερος πολιτικός εμπλέκεται στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας »Αγορά» , δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν δύο μάρτυρες «κλειδιά», οι οποίοι θα μπορούσαν να ανατρέψουν κάποια δεδομένα, διότι γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στη σχολή.

Από τις καταθέσεις που έχει λάβει η αστυνομία προκύπτει ότι τουλάχιστον δύο από τους φοιτητές που κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά του Βαγγέλη είχαν ξεφύγει από τα όρια, γνωρίζοντας ότι έχουν «πλάτες βουλευτών».

«Εμάς δεν μας πειράζει κανείς. Πρόσεχε», είχε πει απευθυνόμενος προς το διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής ένας από τους κατηγορούμενους, όταν αυτός είχε προσπαθήσει να του επιβάλει ποινή για ζημιές που είχε προκαλέσει στο κτίριο.

Στενός φίλος του Βαγγέλη και βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, κατέθεσε συμπληρωματικά στην Ασφάλεια, δύο μήνες μετά την εξαφάνιση του Γιακουμάκη:

«Στις 17 Μαρτίου επικοινώνησε μαζί μου ο διευθυντής της σχολής. Πάνω στην κουβέντα τον ρώτησα πρώτον γιατί δεν έκανε κάτι παραπάνω για να προστατέψει το Βαγγέλη και δεύτερον αν όντως υπήρχαν πολιτικοί που μπλέχτηκαν στο θέμα του. Εκείνος μου είπε αρχικά ότι κανένας δεν του είχε αναφέρει κάτι σχετικό με τον Βαγγέλη, γι’ αυτό και δεν είχε κάνει κάτι μέχρι τότε. Για το δεύτερο ερώτημα, μου είπε ότι το ένα όνομα του πολιτικού είναι το (…) και ότι υπάρχει και δεύτερο όνομα που δεν έχει ακουστεί ακόμα. Συγκεκριμένα μου είπε ότι τον Ιούλιο του 2013, είχε γίνει μια κίνηση να διωχθούν από τη σχολή οι… (αναφέρονται στα ονόματα των δύο κατηγορουμένων). Τότε επικοινώνησε μαζί του ο (…) και του είπε να είναι επιεικής, χωρίς να μου πει κάτι πιο συγκεκριμένο. Δεν μου είπε το λόγο που οι (…) θα διώχνονταν από τη σχολή, παρά μόνο ότι ο λόγος ήταν άσχετος με το Βαγγέλη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγοράς, όντως οι παρεμβάσεις των πολιτικών δεν έγιναν για τα περιστατικά με θύμα το Βαγγέλη, αλλά ευνόησαν άτομα που κατηγορούνται για τραμπουκισμούς εναντίον του. Εις βάρος του ενός εκ των δύο πολιτικών μάλιστα έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση.

Η Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων ωστόσο έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή του πολιτικού στην υπόθεση Γιακουμάκη, με τον πρώην βουλευτή να δηλώνει δικαιωμένος με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Καμία δίωξη πάντως δεν ασκήθηκε στο δεύτερο πολιτικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μην μάθουμε ποτέ το όνομά του.

Όσο για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι δύο Κρητικοί και παρενέβησαν οι πολιτικοί, αφορούσαν το σπάσιμο των δωματίων της εστίας, το ξερίζωμα δέντρων από το προαύλιο, αλλά και ένα επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στα Ιωάννινα.

https://www.youtube.com/watch?v=9-xEuWWNdv0

Πηγή πληροφοριών: Newsit.gr

Φωτογραφίες – video: www.cretapost.gr

 

 Σχόλια