Ένας-ένας οι ηγέτες της Ευρώπης γυρνούν την πλάτη στην Ελλάδα του Τσίπρα – Δηλώσεις Ρέντζι με νόημα

Ένας-ένας οι ηγέτες της Ευρώπης γυρνούν την πλάτη στην Ελλάδα του Τσίπρα – Δηλώσεις Ρέντζι με νόημα

Η Ιταλία δεν είναι πλέον «ο ασθενής της Ευρώπης», όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, θέλοντας να καθησυχάσει τους Ιταλούς από επιπτώσεις της κρίσης και διαβεβαιώνοντας πως η Ρώμη «βρίσκεται πλέον στη μεριά εκείνων που προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα».

«Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον» δήλωσε το Σάββατο ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.

«Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα» υποστήριξε.

«Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι» πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».

Ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.Σχόλια