Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη σε πάρκο της Ιαπωνίας (εικόνες&video)

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη σε πάρκο της Ιαπωνίας (εικόνες&video)

Ένας απόστρατος στρατιωτικός αυτοκτόνησε σήμερα, πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα πάρκο της πόλης Ουτσουνομίγια, στα βόρεια του Τόκιο, τραυματίζοντας τρεις περαστικούς, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές και τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. «Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός» στο πάρκο, είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για τον  Τοσικάτσου Κουριχάρα, 72 ετών, πρώην μέλος των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων, που έβαλε τέλος στη ζωή του ενεργοποιώντας μια βόμβα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι επρόκειτο για αυτοκτονία επειδή μέσα στο ένα παπούτσι του θύματος βρέθηκε ένα σημείωμα με τη φράση «Πλήρωσα με τη ζωή μου» και έκανε λόγο για διάφορα οικογενειακά προβλήματα.

Δύο άνδρες ηλικίας 58 και 64 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά και ένας 14χρονος μαθητής ελαφρύτερα.

Μια έκρηξη ακούστηκε επίσης από ένα πάρκινγκ κοντά στο πάρκο, όπου κατόπιν βρέθηκαν καμένα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και εκείνο του Κουριχάρα. Το σπίτι του 72χρονου, όπου ζούσε μόνος, είχε πυρποληθεί και καταστραφεί ολοσχερώς.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ιαπωνία είναι πολύ μικρό, ενώ δεν υπάρχουν γνωστές οργανώσεις που να διεξάγουν βίαιη εκστρατεία εναντίον του κράτους.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr
Σχόλια