Ένας νεκρός πιλότος από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια επιδείξεων στη Ρωσία (VIDEO)

Ένας νεκρός πιλότος από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια επιδείξεων στη Ρωσία (VIDEO)

Σε τραγωδία κατέληξε μια ακόμη αεροπορική επίδειξη με έναν πιλότο νεκρό και έναν ακόμη σοβαρά τραυματισμένο, όταν το μαχητικό ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε στη διοργάνωση, συνετρίβη  μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Το σοκαριστικό δυστύχημα το οποίο κατεγράφη και από τις κάμερες, συνέβη  στην πόλη Ριαζάν της Ρωσίας, 180 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας και κατά τη διάρκεια των γνωστών αεροπορικών αγώνων Aviadarts.

Το ρωσικό μαχητικό ελικόπτερο Mi-28N βρισκόταν μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από το έδαφος όταν, ο ένας εκ των δυο πιλότων που πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης του καθίσματος, ανέφερε δυσλειτουργία στο υδραυλικό σύστημα.

Αμέσως μετά το ελικόπτερο άρχισε να περιδινίζεται για να προσκρούσει με δύναμη στο έδαφος και κυριολεκτικά να διαλυθεί και ενώ οι θεατές παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι το φρικτό θέαμα. Ακολούθησε έκρηξη και σε μηδενικό χρόνο οι φλόγες τύλιξαν την άτρακτο, μη αφήνοντας την παραμικρή ελπίδα επιβίωσης για τον άτυχο πιλότο που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης όπως ο συγκυβερνήτης του.

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των ελικοπτέρων αυτού του τύπου μετά την ανακοίνωση ότι το δυστύχημα ενδέχεται να προκλήθηκε από μία τεχνική δυσλειτουργία.Σχόλια