Ενέκρινε ο ESM την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Ενέκρινε ο ESM την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Την έγκρισή του για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε νωρίτερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του συμβουλίου για την εκταμίευση της δόσης θεωρούνταν δεδομένη, έπειτα από την εκπλήρωση και των 48 προαπαιτούμενων από ελληνικής πλευράς, αλλά και τη θετική εισήγηση της Κομισιόν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESΜ παρατίθενται οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι με την έγκριση της υποδόσης, ο ESM «στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στη μεταρρυθμιστική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, «οι μεταρρυθμίσεις καλύπτουν ένα μεγάλο πεδίο πολιτικών που είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, όπως για παράδειγμα τα μέτρα για την τόνωση του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας, που θα οδηγήσουν χαμηλότερα τις τιμές καθώς και ο νέος νόμος που θα βοηθήσει τις τράπεζες να διαχειριστούν την έκθεση τους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κάτι που θα απελευθερώσει ρευστότητα και θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα».

«Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους μας, ώστε η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Μόνο μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής θα οδηγήσει σε συζητήσεις για περαιτέρω ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, όπως έχει πει στο παρελθόν το Eurogroup», υπογραμμίζει.Σχόλια