Ενεργοποίηση της διάταξης για «πλοίο ασφαλείας» με έκτακτα δρομολόγια ζητεί η ΝΔ

Ενεργοποίηση της διάταξης για «πλοίο ασφαλείας» με έκτακτα δρομολόγια ζητεί η ΝΔ

Τα πυρά του τομεάρχη Μεταφορών και του τομεάρχη Ναυτιλίας της ΝΔ, κ.κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Νότη Μηταράκη αντίστοιχα, δέχτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Αυγενάκης και Μηταράκης κατηγόρησαν τον κ. Δρίτσα ότι παραμένει άπραγος, ενώ αυξάνονται τα προβλήματα. «Οι πολίτεςς αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους, παραγωγοί και έμποροι δυσκολεύονται στην μεταφορά των προϊόντων τους και η μεταφορά προσφύγων έχει διακοπεί, δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δρίτσας «σήμερα παραμένει άπραγος, όταν το πρώτο 48ωρο χειροκροτούσε την απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα που προκαλεί», προσθέτουν οι δύο βουλευτές.

«Πριν διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος της ανευθυνότητάς του, να καταλάβει ότι δε μπορεί να είναι παρατηρητής στα γεγονότα που εξελίσσονται, και να ενεργοποιήσει άμεσα την διάταξη του άρθρου 25 του ν. 4256/2014 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για πλοίο ασφαλείας και προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες, αλλά και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων», προτρέπουν τον υπουργό.Σχόλια