ΕΝΦΙΑ 57.313 ευρώ καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΕΝΦΙΑ 57.313 ευρώ καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 57.313,31 ευρώ, καλείται να καταβάλει το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα που εστάλη σήμερα το πρωί στη μη κυβερνητική οργάνωση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι είχε λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, «πως θα καταβληθεί νομοθετική προσπάθεια προκειμένου να απαλλαγούν από φόρους, όσες οργανώσεις προσφέρουν ουσιαστικό έργο».

Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε ακόμη ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δε λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, ενώ σημείωσε ότι η οργάνωση, από την ίδρυσή της έως σήμερα, έχει υποστηρίξει περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υπηρεσίες και υλοποιώντας δράσεις στήριξης των κρατικών δομών και θεσμών.

«Είναι άδικο να πληρώνουμε φόρους, τη στιγμή που κάθε ένα ευρώ φορολογίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σωθούν παιδιά», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να του δείξουμε το έργο μας».

Σημειώνεται ότι ο περσινός ΕΝΦΙΑ για το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε διαμορφωθεί σε 43.240 ευρώ – ποσό, το οποίο καλύφθηκε από ιδιωτική χορηγία.

 

 Σχόλια