Ενήμερος ο Φλαμπουράρης για το ξεπούλημα στο Ελληνικό

Ενήμερος ο Φλαμπουράρης για το ξεπούλημα στο Ελληνικό

Παράνομη, καταχρηστική και επιζήμια για το περιβάλλον είναι η σχεδιαζόμενη πώληση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπως επεσήμαναν μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό κατά τη συνάντησή τους, την περασμένη Τετάρτη, με τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη.

Κατά την Επιτροπή, παραβιάζονται βασικές αρχές του πρωτογενούς δικαίου της Ε.Ε. (άρθρο 107 και υπόλοιπων της ΣΛΕΕ) περί ανταγωνισμού, ενισχύσεων και διαφάνειας, η διεθνής σύμβαση του Άαρχους σχετικά με την πρόσβαση σε πληροφορίες, τη συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων και την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα, η Οδηγία 2001/42/ΕΚ για την εκτίμηση και εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Θυμηθείτε την αποκάλυψη του ereportaz για την υπόθεση από τις 2 Οκτωβρίου

REPORTAZ

Επίσης παραγκωνίζονται τα συμπεράσματα δύο εμπειρογνωμόνων, των Ι. Μελά και Γ. Αναματερού, που ορίστηκαν από τον εισαγγελέα σε συνέχεια μηνυτήριας αναφοράς της ευρωβουλευτή Σ. Σακοράφα, βάσει των οποίων: Το Ελληνικό παραχωρήθηκε έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος (2,5 φορές λιγότερο συμπεραίνει ο ένας, και 5 φορές λιγότερο συμπεραίνει ο δεύτερος), με μηδενικό ρίσκο για τον επενδυτή. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα μελετηθούν και θα ληφθούν υπόψη.

 Σχόλια