Ένοχοι οι «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση Energa-Hellas Power – Αναμένονται οι ποινές

Ένοχοι οι «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση Energa-Hellas Power – Αναμένονται οι ποινές

Την ενοχή των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση Energa – Hellas Power αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έπειτα από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους Βασίλη Μηλιώνη και Άρη Φλώρο οι οποίοι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ως εκπρόσωποι των δύο εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το Dημόσιο.

Tο δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Νικ. Δεκόλη και Άρη Φλώρο για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια σε αυτή και τους Αχ. Φλώρο και Στεφ. Σαφιάκα για άμεση συνέργεια.

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε μεταξύ άλλων, ο Άρης Φλώρος, ενώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν οι Άρης Φλώρος, Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης. Οκτώ από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος της επιστροφής 83 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους, αίτημα για το οποίο η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την απόρριψή του αναφορικά με το σκέλος της υπεξαίρεσης ως νόμου αβάσιμο ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί μόνο για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει επί των ποινών.

Διαβάστε επίσης: Ο Φλώρος πίσω από το fund που εξαγόρασε την Energa και Hellas Power (έγγραφο)

Υπόθεση Energa – Hellas Power: Ενοχή για Φλώρο και αθώωση για Μηλιώνη προτείνει η εισαγγελέας

Αποκαλύπτουμε τα αντιφατικά βουλεύματα στην υπόθεση Energa-Hellas Power

Στο σκαμνί Μηλιώνης, Φλώρος και ΣΙΑ … (έγγραφα)

Εκπομπή Ρεπορτάζ: Το δεύτερο μέρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Energa/Hellas Power, τις αποφυλακίσεις, τον εκδότη κλπΣχόλια