Ενόχληση της Κομισιόν με τη διένεξη μεταξύ κυβέρνησης & Εldorado

Ενόχληση της Κομισιόν με τη διένεξη μεταξύ κυβέρνησης & Εldorado

Ενοχλημένη δηλώνει η Κομισιόν μέσω εκπροσώπου της , τονίζοντας  στην ελληνική κυβέρνηση ότι η προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων είναι βασική παράμετρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος αφού ανέφερε ότι δεν έχει να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για την απόφαση που αφορά την επιχείρηση, στη συνέχεια όμως πρόσθεσε: «Θέλω να πω απλώς ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αποσκοπούν στην ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις ή στη συγκράτηση των υφιστάμενων».

Το ασφαλιστικό στο επίκεντρο

Τις βασικές γραμμές της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup

Τις βασικές γραμμές της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης του Εurogroup της Πέμπτης, το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής θα είναι ένα από βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικά, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και πιθανόν το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αξιολόγησης.

Ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την υλοποίηση του προγράμματος και κυρίως θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πρότασης της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.Σχόλια