Ενόχληση Βερολίνου για την ελληνική κυβέρνηση- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτο μνημόνιο

Ενόχληση Βερολίνου για την ελληνική κυβέρνηση- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτο μνημόνιο

Καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα και τις αξιολογήσεις που καθιστούν ομιχλώδες το άμεσο μέλλον και φέρνουν στον ορίζοντα το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου «βλέπουν» γερμανικές κυβερνητικές πηγές

«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά και συχνά λείπουν οι προτεραιότητες που προωθούν την οικονομία της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα γερμανική κυβερνητική πηγή. «Δεν μπορούμε να κάνουμε συνεχώς τις ίδιες συζητήσεις. Εκείνο που συχνά λείπει είναι η στοχευμένη δουλειά πάνω σε συγκεκριμένα έργα» τονίζει η ίδια πηγή.

Σημειώνει παράλληλα ότι ισχύει η απόφαση του Eurogroup τον περασμένο Μάιο, και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα είναι δύσκολη εκταμίευση δόσης τον επόμενο χρόνο.
Την Παρασκευή η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το ν/σ για τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ με καθυστέρηση τριών μηνών.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος. Εισάγεται την Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα έχει διπλή συνεδρίαση καλώντας και κοινωνικούς φορείς. Την Τρίτη, και αφού έχει εγκριθεί από την Επιτροπή, θα εισαχθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Αν το ΔΝΤ κρίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, σταματά και η χρηματοδότηση των Ευρωπαίων εταίρων.

Θα υπάρξει νέα συζήτηση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Και μπορεί η χώρα να μην έχει μεγάλες υποχρεώσεις επιστροφών, αλλά θα χαθούν άλλοι έξι μήνες, θα στεγνώσει η οικονομία και θα εξανεμιστεί κάθε ελπίδα σταδιακής επιστροφής στις αγορέςΣχόλια