Ένοχος ο 80χρονος μπάρμπα-Θόδωρος γιατί έδειρε μισή διμοιρία ΜΑΤ στις Σκουριές!

Ένοχος ο 80χρονος μπάρμπα-Θόδωρος γιατί έδειρε μισή διμοιρία ΜΑΤ στις Σκουριές!

Ένοχος κρίθηκε από το Εφετείο στη Θεσσαλονίκη ο 80χρονος κάτοικος Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, γνωστός ως μπαρμπα-Θόδωρος!

Ο τότε 73χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της σκοπούμενης σωματικής βλάβης απέναντι σε μισή διμοιρία ΜΑΤ (επτά άνδρες!). Το περιστατικό αφορούσε επεισόδια που έγιναν στο βουνό το 2013, τη μέρα που ανακοινώθηκαν καταδίκες αγωνιστών στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου ενώ ταυτόχρονα υπήρχε διαμαρτυρία κατοίκων στο σημείο που γίνονται οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στον Κάκκαβο.

Ο ίδιος βέβαια βρέθηκε στο νοσοκομείο του Πολυγύρου με «εγκεφαλική διάσειση, οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω, τραυματικό υπόσφαγμα άμφω, τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος, εκ του βυθού του οφθαλμού, δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα, οίδημα στην ωχρά κηλίδα και υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα. Παρουσίασε επίσης έντονη σημειολογία εγκεφαλικής διάσεισης».  Η μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος κατά των αστυνομικών για ξυλοδαρμό τέθηκε στο αρχείο.

Πρωτόδικα το 2017 είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Το εφετείο μείωσε την ποινή σε 5 μήνες με αναστολή.


Σχόλια