Ένοχος ο Κουρτάκης, καταδικάστηκε σε 23 μήνες φυλάκιση με αναστολή – Αθώος ο Τζένος

Ένοχος ο Κουρτάκης, καταδικάστηκε σε 23 μήνες φυλάκιση με αναστολή – Αθώος ο Τζένος

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, ενώ έκρινε αθώο τον συγκατηγορούμενό του Παναγιώτη Τζένο, μετά από πολύωρη διαδικασία με αφορμή μήνυση του υπουργού ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ισχυρισμοί του κ. Κουρτάκη, υπευθύνου του ομίλου «Παραπολιτικά», σε βάρος του μηνυτή χαρακτηρίζονται ως εξύβριση, κατ’ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, ενώ όσα αφορούν ισχυρισμούς του για τα ανήλικα τέκνα του υπουργού ως συκοφαντική δυσφήμιση.

Έτσι στον δημοσιογράφο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών για την εξύβριση και 10 μηνών για κάθε παθόντα για τη συκοφαντική δυσφήμιση. Κατά συγχώνευση, η ποινή σε βάρος του προσδιορίζεται στους 23 μήνες φυλάκιση.

Τι δήλωσε ο Π. Καμμένος 

«Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια», ανέφερε σε δήλωσή του μετά την απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που καταδίκασε τον επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη ο υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Εξερχόμενος από την δικαστική αίθουσα, ο υπουργός ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Γιάννη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου».

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος, που αθωώθηκε από το δικαστήριο, ανέφερε πως η απόφαση σε βάρος του συναδέλφου του είναι άδικη και πως πρόκειται να την εφεσιβάλλουν.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Κουρτάκης κηρύχθηκε ένοχος για εξύβριση σε βάρος του Καμμένου και για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των παιδιών του και καταδικάστηκε σε κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 23 μηνών με 3ετή αναστολή.

Σχόλια