Ένωση Δικαστών: Ανεπίτρεπτες εξωθεσμικές παρεμβάσεις για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Ένωση Δικαστών: Ανεπίτρεπτες εξωθεσμικές παρεμβάσεις για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Κομισιόν, για τις παρεμβάσεις της στο έργο της Δικαιοσύνης για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών.

Σημειώνεται ότι αφορμή για τις πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της Κομισιόν, υπήρξε η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να κάνει εν μέρει δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει πριν από περίπου ένα χρόνο η αντεισαγγελέας τότε, Ξένη Δημητρίου, κατά του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών που αφορούσε στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα  Γεωργίου.

Αποτέλεσμα αυτού, ο κ. Γεωργόυ να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, εκτός από το πλημμέλημα  της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

«Στην πολιτικο-οικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση (ΕΛΣΤΑΤ) σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, ‘’από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση’’ της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και ‘’να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς’’.

Οι ως άνω τοποθετήσεις δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους Δικαστικούς Λειτουργούς, που θα επιληφθούν της προαναφερόμενης υπόθεσης, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους.

Η επίκληση ωστόσο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από πολιτικούς-πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου», αναφέρει σχετικά με την υπόθεση η Ένωση Δικαστών.

 Σχόλια