Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο ζήτησε την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών, αλλά και την αύξηση των οργανικών θέσεων, ενώ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ζήτησε την αύξηση των θέσεων των αρεοπαγιτών.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση κάλυψη των 35 κενών οργανικών θέσεων στα Ειρηνοδικεία της χώρας, με την πρόσληψη επιπλέον Ειρηνοδικών από τον πίνακα επιτυχόντων του πρόσφατου διαγωνισμού, την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας και την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 20 των προέδρων Πρωτοδικών και κατά 80 των Πρωτοδικών και Παρέδρων, καθώς και 10 προέδρων Εφετών και 40 Εφετών.

Παράλληλα, η κυρία Θάνου κατά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους ζήτησε από την κ. Παρασκευόπουλο να αυξηθούν οι θέσεις των αρεοπαγιτών κατά τρεις, καθώς δυο εκ των αντιπροέδρων και τρεις εκ των αρεοπαγιτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η κυρία Θάνου θα επισκεφθεί μέσα στο επόμενο διάστημα τον υπουργό Δικαιοσύνης.Σχόλια