Ενoxλημένο το ΔΝΤ με Α. Τσίπρα: Aρνείται να αυξήσει τους φόρους των πλουσίων και κόβει τις συντάξεις

Ενoxλημένο το ΔΝΤ με Α. Τσίπρα: Aρνείται να αυξήσει τους φόρους των πλουσίων και κόβει τις συντάξεις

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένα εμφανίζονται τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τις έως τώρα αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν το συνταξιοδοτικό και τα φορολογικά, βάσει πληροφοριών που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι οι όροι συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν υφίστανται, λέει το άρθρο και συνεχίζει: «Η Ελλάδα θα πρέπει επί δεκαετίες να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, να μειώσει δηλαδή το χρέος της από το 200 στο 120% του ΑΕΠ ώστε να καταστεί βιώσιμο χωρίς να χρειαστεί κούρεμα. Οι οικονομολόγοι εκφράζουν μεγάλη αμφιβολία κατά πόσο το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα πειστεί ότι μπορεί να επιτευχθεί μια τόσο ασυνήθιστη επίδοση».

«Το ίδιο ισχύει και για τις μεταρρυθμίσεις, που σύμφωνα με το ΔΝΤ θα πρέπει να φτάσουν το 6 με 7% του ΑΕΠ. Εκείνο που ενοχλεί επίσης είναι ότι ο έλληνας πρωθυπουργός αρνείται να αυξήσει τη φορολογία στους πλούσιους καθώς και το γεγονός ότι γενικά επειδή οι φόροι είναι ήδη υψηλοί, αυτό που απομένει είναι η μείωση των συντάξεων» γράφει η Sueddeutsche Zeitung.Σχόλια