Ένστολη διαμαρτυρία των σωμάτων ασφαλείας ενόψει ΔΕΘ

Ένστολη διαμαρτυρία των σωμάτων ασφαλείας ενόψει ΔΕΘ

Να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια κάλεσαν την κυβέρνηση αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν ένστολη διαμαρτυρία, στο άγαλμα Βενιζέλου, ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, οι συνδικαλιστές των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στάθηκαν κυρίως στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας που τους έχει δικαιώσει, τονίζοντας πως περιμένουν από την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφασή του. «Οτιδήποτε άλλο είναι αντισυνταγματικό» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξουν σε περίπτωση που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, φέρει μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του ΣτΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, απάντησε: «Θα προσαχθεί κανονικά, καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο».

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών έχουν φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση, επισημαίνοντας πως πολλοί συνάδελφοί του βάζουν χρήματα από το οικογενειακό τους εισόδημα προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα στα υπηρεσιακά τους οχήματα.

Παρόμοιες συνθήκες και καταστάσεις περιέγραψαν οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. «Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας», ανέφερε ο πρόεδρος των αξιωματικών λιμενικών, Δημήτρης Σαϊτάκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερο σπίτι για πάνω από 10.000 ανθρώπους θα γίνει επί εννέα ημέρες η 81η ΔΕΘΣχόλια