Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (photo)

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (photo)

Μετά από διακοπή έξι εβδομάδων ξεκίνησε εκ νέου στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Απόντες εξακολουθούν να είναι οι βουλευτές και ο αρχηγός της παράταξης Ν. Μιχαλολιάκος.

Η ένταση συνεχίστηκε από το σημείο που είχε μείνει πριν τη διακοπή, αφού έντονη ήταν η αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης όταν η πολιτική αγωγή υποστήριξε πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.
Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής σχετικά με την επίθεση του ΠΑΜΕ, κ. Θεοδωρόπουλος, προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επισήμανση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι «υπάρχουν κατηγορούμενοι, για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν».

mesa

«Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων κατηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν σε νομικά θέματα που αν γίνουν δεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους, που μας αφορούν» ανέφερε.

Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της προέδρου της έδρας.

«Θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση και να οριστεί νέα δικάσιμος, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εθνικές εκλογές.

Φωτογραφίες: Γιάννης Παναγόπουλος


Σχόλια